Praktische informatie

 

Kamers en andere ruimtes

De zes eenpersoonskamers in hospice de Mantelhof zijn uitgerust met een comfortabel hoog/laag bed, een wastafel, een koelkastje, een hangkast, gemakkelijke stoelen en een relaxfauteuil. Het is toegestaan om een eigen sfeer aan de kamer te geven, bijvoorbeeld door het plaatsen van foto’s, het ophangen van een geliefd schilderij, een eigen stoel en dergelijke.

Iedere kamer heeft een TV (met internetmogelijkheid en radiofunctie) en een telefoon. Ook een DVD-speler is op verzoek verkrijgbaar. In het hele huis is internet beschikbaar via WIFI. Op elke kamer ligt een boekje van het huis met praktische informatie.

Voor familie zijn er twee logeerkamers beschikbaar. Als men dat graag wil, kan er ook een bed op de bewonerskamer worden bijgezet.

De bewonerskamers beschikken over een gezamenlijke badkamer met douche, via de gang bereikbaar. De logeerkamers hebben een eigen doucheruimte. Verder is er een eet/zitkamer, waar koffie en thee altijd voor iedereen klaar staat, en een keuken waar iedereen gebruik van mag maken. Dat geldt ook voor de tuin met verschillende zitjes.

Maaltijden

Door vrijwilligers wordt er elke dag een warme maaltijd bereid. Met de wensen van de bewoners wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Familieleden kunnen mee-eten tegen een kleine vergoeding.

Linnengoed en kleding

Voor beddengoed, handdoeken en dergelijke zorgt het hospice. Wij vragen de familie om de kleding van de bewoner te verzorgen. Als het nodig is, kunnen we ook hier een helpende hand bieden.

Bezoekregeling

Bezoek is in principe de hele dag welkom. De wensen van de bewoner zijn daarbij maatgevend. Een logeerkamer of – bed is beschikbaar voor familie. Voor logies (overnachting inclusief maaltijden) van een familielid wordt 15,00 euro gevraagd, voor alleen een warme maaltijd 7,50 euro, voor lunch/broodmaaltijd/ontbijt 3,00 euro. Een overnachting met ontbijt kost 10,00 euro.

Kinderen

Ook jonge kinderen moeten hun (groot)ouder of ander familielid kunnen bezoeken. Er is speelgoed en vrijwilligers zijn beschikbaar om enige tijd met de kinderen door te brengen als de situatie daarom vraagt.

Huisdieren

Het meenemen van kleine huisdieren is mogelijk na overleg.
Een bezoek van grotere dieren is ook mogelijk, na ruggespraak met de leiding van het hospice.

Roken

In het hospice wordt niet gerookt. Met betrekking tot het roken door de bewoner hanteert het hospice een rookbeleid.

Parkeren

Parkeren mag opzij van het hospice in de daarvoor bestemde vakken met parkeermeter. Bezoekers kunnen bij hun bezoek binnen een ontheffingskaart vragen om achter de autoruit te leggen. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
Achter het hospice parkeren is niet toegestaan.

De eigen woning

Sommige bewoners gaan na enige tijd weer naar huis. Soms is zo’n terugkeer onverwacht. We raden daarom aan de eigen woning als woonadres te behouden.

Bewonerskamer
Bewonerskamer
Logeerkamer
Logeerkamer
Dessert
Dessert
Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Contact

 

Verificatie