Plaquette bank MantelbosBij gelegenheid van het vijfjarig bestaan in 2010 van Hospice de Mantelhof is in samenwerking met de stichting Natuurmonumenten op de Brunssummer-heide het Mantelbos aangeplant. Dit bos staat symbool voor alle bewoners die in het hospice overleden zijn. Het is een plek om stil te staan, herinneringen op te halen of gewoon te genieten van de omgeving.Door het droge voorjaar in 2011 hebben destijds niet alle bomen wortel kunnen schieten en waren een aantal exemplaren afgestorven. Vrijwilligers van het hospice hebben in samenwerking met Natuurmonumenten begin maart 2012 gezorgd voor herbeplanting.

Jaarlijks organiseert Hospice de Mantelhof een wandeling naar het Mantelbos. Voor meer informatie zie Activiteiten – Mantelboswandeling

Plattegrond en routebeschrijving

 

 

 

ROUTEBESCHRIJVING

Route over bospaden

De route van de (rode) stippellijn start op verharde weg (weg tussen de twee dikke keien) maar gaat kort daarna over in een zandpad. Dit zandpad komt uit bij de afrastering van de Sigrano-groeve. Vervolgens de verharde weg langs de groeve volgen tot aan de slagboom. Achter de slagboom links afslaan. Na korte tijd ligt aan de linkerkant het Mantelbos, herkenbaar o.a. aan de bank met inscriptie rechts op de hoek van het perceel en de dikke kei in het midden van de aanplant.

Looptijd 20 minuten.

Route over verharde weg

Voor een route geheel over verharde weg (dikke gesloten lijn op plattegrond) neemt men de verharde, brede weg vanaf het bezoekerscentrum (laat de weg bij de twee dikke keien links liggen) en loop alsmaar recht door tot aan het informatiepunt ter hoogte van de kleine parkeerplaats. Hier linksaf slaan. Ook deze route loopt langs de afrastering van de Sigrano-groeve. Het laatste stuk weg is dan ook gelijk aan de route hierboven.

Looptijd 30 minuten