De Zorg

Dagelijkse verzorging

Voor de dagelijkse verzorging staan zowel gespecialiseerde verpleegkundigen en ziekenverzorgenden als vrijwilligers 24 uur van de dag klaar voor de bewoners van De Mantelhof. De zorg die geboden wordt kenmerkt zich door rust, zorgzaamheid en deskundigheid. Men hoeft niet te schromen om iets extra’s te vragen.

Respijt zorg

Een tijdelijk verblijf in het hospice is ook mogelijk. Bijvoorbeeld om de mantelzorgers even te ontlasten of omdat nieuwe medicatie moet worden ingesteld. Er kunnen ook andere redenen zijn voor een tijdelijk verblijf in het hospice. Dit kan in overleg tussen huisarts en hospice.

Medische zorg

De huisarts is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de medische zorg. In principe is dat de eigen huisarts. Soms woont die te ver om geregeld te komen. Een aan het hospice verbonden huisarts neemt in dat geval de zorg over.
De dagelijkse medische bewaking is in handen van gediplomeerde en in deze zorg extra geschoolde verpleegkundigen.

Psychologische bijstand

Aan het hospice is een psycholoog verbonden. Deze is beschikbaar voor bewoner en familie als er behoefte is aan een persoonlijk gesprek.

Geestelijke bijstand

Alle kerken in Heerlen en omgeving dragen het hospice een warm hart toe. Men kan altijd vragen om het bezoek vanuit een kerkelijke gemeente, parochie of om een imam.

Bewonerskamer
Bewonerskamer
Bewonerskamer
Bewonerskamer
Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Contact

 

Verificatie